Nyt tag? Her er 5 gode råd

Står I i den situation, at I skal have nyt tag? Så er der en masse ting, som man skal forholde sig til. Først og fremmest skal man have styr på at finde en håndværker, men der er også en masse ting derhjemme, man skal have styr på. Det kan være, at byggeriet gør, at man må flytte lidt om derhjemme, så længe det står på. Her i artiklen får du 5 gode råd, inden du går i gang med at få lagt nyt tag.

Grundigt tilbud

Når du skal ud at indhente et tilbud på et nyt tag, så skal du altid sikre dig et grundigt tilbud. Hvis du vælger et meget løst tilbud, hvor der er meget, der er cirka, kan den endelige regning ende med at være langt fra det, som står i tilbuddet. Derfor skal du stille nogle krav til, at tilbuddet er lavet så præcist som muligt.

Fast aftale om arbejdstimer

Noget man hurtigt kan blive bekymret omkring er, hvor mange arbejdstimer der skal betales for i sidst ende. Lav en fast aftale med håndværkerne om, hvor meget de skal arbejde hver dag. Få ligeledes styr på, hvad en arbejdstime koster. Så ved du nemlig, hvad du skal betale, hvis der skal bruges flere timer.

Få flere tilbud

Det er altid en god idé at indhente flere tilbud på enhver håndværkeropgave. Dels for at se hvor priserne ligger henne men også for at se, hvordan de forskellige firmaer vil løse din opgave. Der kan overraskende nok være en stor forskel både i priser men også løsningen. Et andet vigtigt parameter at kigge efter er også, hvor hurtigt firmaet kan blive færdige med at løse opgaven.

Stol på håndværkeren

Det er vigtigt at stole på den håndværker, som du vælger til at udføre din byggeopgave. Du skal have tillid til, at han laver arbejdet ordentligt. Derfor er det altid en god ting, hvis du er blevet henvist til ham fra nogle andre. Så ved du, at andre kan stå inde for det arbejde, der er blevet udført.

Gode materialer

Sidst men ikke mindst, skal du sørge for, at der bliver indkøbt materialer i en god kvalitet. Noget af det bærende i et tag er spærtræ. Spærtræ kaldes også for konstruktionstag. Der er noget lovgivning, som denne trætype skal leve op til. Det er vigtigt, at din håndværker kender til den lovgivning – både i forhold til spærtræ men også i forhold til at lægge nyt tag generelt. Det er også altid en god idé at spørge, hvor han køber sine materialer henne. Køber han spærtræet i det lokale byggemarked, kan du køre ned at tjekke, hvordan det ser ud. På Spaertræ.dk kan du også finde flere informationer.